Slut.

Jag är så trött. Trött på män som inte kan bete sig. Trött på män som inte kan ta ett nej. Trött på män som först ger en komplimanger för att sedan förnedra en för att man säger nej. Trött på män som drar sexistiska skämt och på män som garvar åt det. Det är inte enstaka män. Det är någon du känner. 

När ska män ta ansvar? Att ta ansvar innebär inte att vara en "snäll man" som inte våldtar kvinnor trots att han kan eller att inte dra sexistiska skämt. Att ta ansvar innebär att man som man står upp för utsatta kvinnor, säger ifrån när någon drar ett sexistiskt skämt, lyssnar på kvinnors berättelser utan att säga "AHMEN MÄN DÅ!!!" för det handlar inte om män, tar kvinnors rädsla på allvar och går med i kampen för lika rättigheter. 

Är du man som inte drar sexistiska skämt men skrattar åt dem? Är du man som inte våldtar, men som egentligen tycker att det kanske är kvinnans fel för hon gick ju faktiskt på den där festen helt själv och drack sig full? Är du man som tycker kvinnors berättelser om sexuella trakasserier är överdrivna och menar att det inte ens händer för att du eller dina polare aldrig har gjort något sådant? Är du man som inte kallar en kvinna för fitta eller hora eller liknande för att hon uttrycker sina åsikter gällande jämställdhet, men ändå tycker att hon är det, för let’s face it - det är sjukt synd om män också? Är du man och tycker att kvinnor är dumma i huvudet som "hatar" män, för du har minsann också blivit utsatt (antagligen av män)? Är du man och tycker att jämställdhet är bra i sig men att den har gått för långt för att det nästan endast talas om kvinnors rättigheter? 

Då är du en av de männen som inte tar något jävla ansvar för ett jämställt Sverige. År 2018 är året då mitt tålamod för dessa män har tagit slut. Och jag kommer aldrig kunna tystas.