Lindex genusfail

Dagens genusfail står Lindex för.
 
Vi börjar med en skelettröja för tjejer. OBS! Den måste vara till en tjej. Ser ni inte hjärtat..? 
 
 
Och jämför med motsvarande för killar. No words are needed. 
 
Vi fortsätter :) Denna tröja får en tjej på sig på morgonen, för alltså det är klart att du som tjej ska ta till vara på dagen och faktiskt vara glad! 
 
 
Den här tröjan får en kille på sig på morgonen. Ja, alltså alla vet ju att killar är lite grumpy in the mornings. Det måste bero på deras testosteron. 
 
De här är också för pojkar, så ni vet. Köp inte dessa till en tjej för då kan det bli helt fel. En tjej ska ju inte vara en trouble maker. 
 
 
Det är viktigt att killar ska låta också. De måste synas och höras överallt. 
 
Ja, alla vet ju att pojkar är hjältar. Blixtarna gör det extra tydligt att man ska köpa den till en pojke, INTE till en flicka. Okej? 
Om man nu måste ha någonting "läskigt" och "hjälteaktigt" till en flicka kan man köpa den här: 
 
Jag avslutar med att säga detta: Jag förstår mycket väl att man har det fria valet att visst köpa en "pojktröja" till en flicka och en "flicktröja" till en pojke, men frågan är om man faktiskt gör det. Tror ni på allvar att en 6-årig pojke skulle välja en rosa tröja med en kattunge på? Det spelar ingen roll att den har "Batmanvingar", för det ÄR en tröja för flickor. Alla vet det. Barnen vet det. Hur vet man det då? Främst för att den hänger på TJEJAVDELNINGEN. Det står klart och tydligt i alla affärer vilka kläder som är för pojkar och vilka kläder som är för flickor. Lindex har gjort ett riktigt stort misstag när de väljer att medvetet upprätthålla könsskillnader. Varför kan inte en tjej vara en hjälte? Varför kan inte en kille vara glad? Varför kan inte en tjej vara grumpy på morgonen? Varför kan inte en kille ha ett hjärta? Folk som är för dumma för att förstå vad jag pratar om tycker jag faktiskt synd om på riktigt. Det kan inte vara lätt att inte se samhällets strukturella problem. Det kan inte vara lätt att tro på att alla skillnader som finns mellan könen endast är biologiska och att de inte har någonting att göra med sociala normer, förväntningar, uppfostran, media osv att göra. Det kan inte vara lätt att vara så ovetande. That's all I'm saying.