Livet som student.

I måndags började jag på högskolan. Hur sjukt är inte det? Nyss började jag ju gymnasiet? På Karolinska Institutet ska jag, om allt går enligt mina nuvarande planer, spendera 3 år. Jag läser sjuksköterskeprogrammet, men vill vidareutbilda mig till barnmorska, som de flesta kanske redan vet. Nu i början av utbildningen är det mest tråkiga föreläsningar där alla säger "välkommen", men imorgon är det dags för mitt första seminarium med min grupp. Just det, vi är typ 150 st i min klass, haha, och jag tyckte min förra klass med 30 elever var stor..

Om några veckor är det dags för fältstudier, dvs åka till ett av sjukhusen i Stockholm för att följa med sjuksköterskor i deras vardag. Det ska bli väldigt spännande faktiskt! Men innan dess är det mycket som ska göras, bland annat en examination och en gruppuppgift. REDAN! Nä, men har man som jag gått på Södra Latin i 3 år, klarar man nog av det mesta :)

Igår köpte jag spanskaböcker på blocket, eftersom nya är så j*vla dyra! Jag fick 3 böcker för 350, istället för 2000 och de var aldrig använda. Det kallar jag ett kap! Några av mina sjuksköterskeböcker är beställda, så de kommer väl om några dagar förhoppningsvis. Dock är de nya, för jag hittade inga begagnade och det är lite panik just nu eftersom man måste ha läst massa kapitel redan. Som tur är har jag min kära mamma som köpte två böcker till mig, så det tackar vi för! Resten köper jag själv och det är inte några böcker inte.. ca 2 datasidor med olika titlar på böcker jag ska ha. KUL! Btw, tur att jag läste engelska C, för två av våra böcker är på engelska (de fetaste av alla också..).

Min ekonomi ser för närvarande ut såhär: 2720 kr/månad från CSN
och för de pengarna ska jag:

- köpa mat (lunch varje dag i skolan)
- betala bensin
- köpa kläder (dock inte just nu)
- köpa smink
- köpa vinterskor
- köpa shampoo + balsam
- rakhyvel
- duschtvål
- saker till mina rum (är beroende av att förnya lite saker i mina rum)
- betala min kära mobilräkning
- betala alla j*vla skolböcker :D:D:D:D ...
- nöjen, man måste ju ha kul också..!
- + MASSA annat som jag icke kan komma på just nu. men som sagt så betalar jag allt allt allt själv, och då menar jag ALLT (förutom de två böckerna jag fick av mamma:D)

JAG HAR DET KÄRVT JUST NU! OCH KOMMER HA DET VÄLDIGT LÄNGE! Jag har nämligen räknat ut att jag inte kommer speciellt långt på 2720/månaden..

mat nästan varje dag (ibland tar man med matlåda): 100 kr (ja, det är dyrt..) x 20 = 2000 (y)
För de resterande 720 kronorna ska jag alltså göra resten av det som står på listan. Vissa saker är viktigare än andra, tex BENSIN (typ 500-1000 kr i månaden), shampoo & balsam, duschtvål, MOBILRÄKNING (brukar ligga runt 250-300 kr). Dessutom ska jag betala skolböckerna :D för varje ny kurs behöver man nya böcker, TJOHO :D de ligger runt 600 kr/st, inte så farligt.. ELLER? PANIK! Just det, ett SL-kort också, för sisådär 700 spänn. Livet leker. Vinterskor måste jag ha också, och de brukar inte vara billiga :))))

Slutsats: 
- Jag måste ta med mig mat till skolan varje dag, så slipper jag köpa lunch.
- Jag måste sluta åka bil helt :(
- Jag måste sluta duscha
- Jag måste sluta ringa :)
- Jag måste sluta ta en fika med vännerna eller gå på bio :)
- Jag får ha Converse i vinter :D
- Jag måste sluta raka benen
- Jag måste försöka stoppa mensen, för jag har icke råd med bindor/tamponger
- Jag måste sluta sminka mig
- Jag får gå till skolan och vart jag än ska, istället för att åka buss/tunnelbana
- Jag måste sluta shoppa i 3 år

hm... på en månad behöver jag ca 5 böcker.. vi säger att de kostar 600 kr/st.. 600x5=3000

DET FATTAS ÄNDÅ .... *räknar* 230 (?) kr!!!!

Just det, varje månad dras det 70 kr från mitt konto för att jag tränar. Den e najs.